Thursday, April 12, 2012

I am young


Tajuk macam desperate.

One thing that I might never let go is my youth. No matter how old I get one day, my youthness will always find its way back to me.

Kalau diberi kesempatan untuk terus menyedut oksigen, July tahun ni umur akan mencecah 24 tahun. Aku nda tau la 24 ni masuk kategori apa, remaja ka, remaja pencen ka. Kategori mak orang pun lepas ni aku rasa. Honestly, I still feel young tho. I have to admit that it feels so good being young. I know some people might think that being older is cool. Well at certain time, yes. Memang best bila rasa superior or ada seniority dalam diri. Itu aku nda dinafikan, kadang-kadang aku pun rasa.


People should embrace being young more. Young only happened once. By the time you realise it, you're losing it.


10 years later when I looked back at my life, I don't want to feel any regret. I wish I have done that, I wish I have tried that, I wish I did this instead of this. But let me clear this thing first. Aku bukannya menggalakkan buat benda-benda bodoh ya time muda. Bukannya suruh cuba benda-benda yang boleh buat kamu masuk hospital, jail atau neraka.

Jangan tiru aksi di atas. Only if you supervised by the expert. 


When we are young, we should think of our own possibilities. What you can achieved while you still have the energy, time. Dream higher doesn't meant you have to invent another Facebook or create spaceship. Nda semestinya buat benda-benda yang taraf Guinness record. But small little things like run a marathon, solo backpack travel, learn how to swim, movies marathon (banyak betul marathon ni).

Memanglah boleh marathon, daki Gunung Kinabalu even tho dah tua, anak 4. Tapi itu bukan proriti dalam hidup. Kerja, family mesti diutamakan. Masa harus dikorbankan untuk itu. Berjimba-jimba harus dikurangkan. Kalau enjoy masih on top of your list, then you ada masalah besar bro. 



p/s: Buat post ni gara-gara replay lagu We Are Young. Blame the song!

19 comments:

Seri Ayu said...

blame the song? haha.

konklusinya, jgn sia2kan waktu mude kan? nikmati dgn baik..saya masih muda, tapi takut menyesal bila tua.

sbb tak betul2 manfaat waktu muda.

:)

sankai said...

i agree.

now that aku kembali menjadi student, aku mau buat semua benda yang aku rasa imposible masa kerja dulu...masa "muda" ni la masa untuk to taste all the pain. haha

Aki said...

sama pula umur kita ni kan Auntie?? :p.. ha ha ha.. :D.. btw, enjoy when U still have the time.. salah satu cara reward diri juga tu.. becoz, semakin kita membesar, kita makin matang juga tu menentukan apa yang harus kita buat.. But as usual, be unexpected.. Bru la mantap.. :D

Firdaus Stark said...

we are young we are free we are fresh... best lagu tu...
yup, kita kena hargai masa muda ni kalau tak akan menyesal di kemudian hari... :)

Aqilah Musfirah said...

I love that song, too! ;D Or should I say 'addicted'?? hahahha.. Anyway, yeah, btl tu, time muda ni la bwat pa2 yg we're capable of. However, kdg2 tu ada benda yg mw bwat tp ketakutan melanda diri.. lol

Unknown// said...

nsib sya masi muda hahaha

merahitujambu said...

wah kemain melompat tu..kang jatuh kang.jaga2 maklimah..XD

Kancil 8349 said...

mana kau gi main nie...cantik...hehehe...tapi jeans tu...ndak berat ke

Shaznina Sofia said...

love that song..
wah ! nice picture.. :)
hehe...
follow sini.. jom terjah saya..

Akeyla Frr . said...

AAAAAAAAAAA THIS POST IS <3333

Eyanz Azeanthy Paiman said...

yups, i love being youthful too!hee...

and seeing your vertical jumps action made me smiled...=)

hazfee said...

masa muda ni buat jak apa yang kita nak buat. gunakan masa muda sebaiknya.haha. :)

teha said...

i'm still young.. hahaha !

FiZ said...

enjoy the time you have before it flies away ;)

safiah sokher said...

I like that song too.
We are young.We want free. hehe.Lagi satu lagi young,wild&free ;)

Nani said...

Dik, ahkak yg sdh 27ni pun masih rasa macam baru abis SPM tu rasa muda/perasan muda tu biarlah dalam hati yg pntg kita tau dgn bertambah umur, kita mau jadi apa..

soalan, kau terjun ke laut kah tu? haha

steffany daph said...

love the song we are young too. bila dh besar, mesti fikir banyak especially pasal future. nak main2 mungkin sedikit, tapi tka byk. kekeke, nak rasa muda sperti selalu. XD

Cik Kay Jue said...

hehe.. ndak salah bha kalau mau rasa muda sentisa... hehe.. baru la happy hehe..

Leysa JL said...

me too,im still young! even this coming may turn me to 24th..OMG! but what i can say, my soul still young! hehe