Wednesday, May 16, 2012

Makan free at Dinner HEPA UMS



Malam Penghargaan HEPA kali ke-14, UMS
15 Mei 2012
Ballroom Nexus & Spa Karambunai



HEPA stands for Hal Ehwal Pelajar dan Alumni. Niat pegi kali ni memang just mau experience dinner hepa and makan free of course. Yes! Dinner ni free. Tahun lepas dapat jemputan tapi aku tak pegi. So tahun ni memang there's no way I would have miss it. Lagi  pun venue tu sangat tempting. 

Jawatankuasa Kebajikan Mahasiswa KF. Ini ja yang datang. 

Memandangkan aku baru ja pegi Dinner TESL Night. So budget untuk dinner kali ni memang teramat ciput. Lagi satu tema 'Blue' sangat tidak kena di hati. Why? I don't know. I just don't like blue. I feel like I'm sort of manly if I wear blue colour. haha. Bak kata Kak Hilda 'memang anne tidak ngam pakai biru, warna lembut ja sesuai'. So here goes my budget list.

Baju: Baju kurung lama. Jarang pakai sebab kain panas sangat.

Tudung: 5:30 petang jalan, 5:15 baru dapat tudung. Memang tiada idea langsung.

Make-up: Berkonsepkan mana yang sempat.

Kasut: Pakai apa yang depan mata. Ended up with red shoes. Epic fail with colours coordination.


So overall budget cuma RM 10. Itupun sebab isi minyak kereta kawan. haha. Tiada kena-mengena dengan items di atas. Kalau rasa mau pegi dinner tapi budget tu kurang, simpan-simpanlah dress, kasut, clutch dinner sebelum ni. Boleh kitar semula. Yang penting the experience. The stunning look is second.

Anugerah yang bukan aku punya. Wakil hokeay, wakil. Haha.

Dinner ni sangat best. Again sebab free. haha. I mean it's inspiring. We can see lots of Anugerah given away to the students that excel in their respective fields. The perfomances are amazing. Some singing and traditional, local dance. We were sitting quite close to the main stage so ya I enjoyed a good view of the perfomances. There are only 7 people in our table. So yup, extra food for everyone. Yummmayy. 

Love the pic


Found felo sorang ni 20 minutes before the dinner ended. Love her kebaya. Makeup pun sangat cantik. Unlike me yang selekeh haha. Punyalah susah mau jumpa tu. Padahal cuma selang 2 meja. Met some of my lecturers also. A great night!


4 comments:

Leysa JL said...

makan free owez the main target or reason..hehe

Mitsu Kizu Zie said...

biru tu warna fav masa kecik2 dan skang dah tak minat dh...hehe

Unknown// said...

menyerlah ow kasut kw tem atas pentas hee

teha said...

best nyee mkn free.. hahaha !