Tuesday, September 25, 2012

Part 2: Pilihanraya UMS 2012




Kita sambung cerita pilihanraya kampus. Boleh bah kan?

Day 3, 23 september 2012 (Ahad): Rapat umum Kolej USIA, Kolej KF dan Kolej IP.

Rapat umum di Kolej USIA aku tak pegi sebab ada komitmen lain. Tapi yang Kolej KF tu of course! Kan Kolej KF tu kolej aku. So kira organizer ialah Pengurusan HEP kolej dan kami barisan JAKMAS. Alhamdulillah semuanya ok. Terima kasih yang sanggup turun walaupun terpaksa berhujan. MC pun memang strict la, harus 5 minit sahaja ucapan setiap calon. Ni kali lah.

Then beralih ke Kolej IP. Huhh hujan bukan alang-alang. Tahap pakai payung pun tak guna. Tetap termandi. Kaki asyik masuk lopak. Nevermind, jangan berlagak diva sangat elak-elak air hujan tu haha. Ucapan setiap calon lebih santai dan jentera pun terlebih panas di Kolej ni. 

" Aku Cinta UMS". Muka saya nampak bam-bam and Jen, i look short sangat beside U. Keke.


Bila selesai Rapat Umum di Kolej IP, sambung gerakan untuk lekat poster. Memang perang poster la. Pondok bas pun tak macam rupa pondok bas. Penuh dengan banners dan flyers. Agaknya orang yang tunggu bas pun annoyed. Serba-salah mau berdiri di mana. Haha.

Balik dalam dekat jam 4. Gila penat...

Perang poster di sekitar UMS


Day 4, 24 September 2012 (Isnin): Rapat Umum Kampung E

Kemuncak rapat umum kali ni di Kampung E. Hujan masih setia menemani. Kali ni memang meriah habis. Kapasiti kolej ni kan besar. So sesuai la dengan crowd nya. MC yang ni pun strict juga. 

Sekitar rapat umum kampung E

Tapi aku balik awal. Sebabnya akan diceritakan dalam post seterusnya...

Itu ja. Bai semua.



p/s: cerita-cerita seram harus ada bila dah stay up di ums smpai lewat malam.

2 comments:

Aki said...

ui, kawan ko sangat tinggi..

Unknown// said...

so this is how a college life look like haha