Sunday, November 04, 2012

Camping part 2 : fox dan kerbau


Perkhemahan Malangang Siri Dua.
Subject: Pengurusan dan Pengelolaan Kokurikulum di Sekolah.
Date: 29 October until 31 of October 2012.
Place: Pusat Kokurikulum Sabah, Kiulu.

Part 2...

Izinkan saya untuk teruskan story camping...

Flying Fox (Day 2, 30 November 2012, 9.00 am)

I did it! Walaupun tidak la tinggi mana flying fox ni, takat lalu atas padang. Tapi tetap rasa bangga juga dapat buat. Dan dalam sejarah juga bila berflying fox tanpa spectacles. Double meaning? Biarlah saya dan teman saja yang tahu. Haha.

Lepas pakai safety ni terus rasa shekshi la pula. 


Orienteering (Day 2, 30 November 2012, 3.45pm)

Oh this is the best part I think. Sangat-sangat best. Rasanya kalau disuruh buat lagi, i'm up for it. I thought it's another torturing long walk. Rupanya tidak. It's like a santai walk passing the village, river, orchards, paddy field etc. The view is breathtaking especially when you walk passed the sungai kiulu.

It was a 7 kilometres walk. I repeat... 7. Let me spell it, s-e-v-e-n. Ya seven untuk saya yang jarang bersenam, cuma tau duduk depan laptop download kpop, seven itu sangat jauh.

We came across 4 jambatan gantung. It's amazing. And I really respects people who have fear of heights but still able to cross it. Well done buddy! The jambatan gantung is not a joke. It's really long and some are very shaky. 

The funny thing happened is when my group members stopped just to watch the buffalos bathing in the river. Kebaruan tengok tu kerbau. Padahal mostly asal kampung juga. Haha. Allysha even said 'macam tengok scene dalam national geographic'.

Cute pula scene ni. Ohh by the way, saya ambik gambar ni dari atas jambatan gantung. No problema....
Bukan cincai jambatan gantung ni. Deras sungai bawah tu, lebar dan jauh jaraknya.

Gambar kenangan orienteering dengan kumpulan 5.


Malam Citrabudaya (Day 2, 30 November 2012, 9.00 pm)

Ohh this one wajib ada dalam mana-mana camping. Memandangkan persembahan malam ni ditentukan dengan cabutan undi, so mau nda mau kena menyanyi, sebab kami dapat persembahan nyanyian. Malas mau fikir banyak-banyak kami ended up buat mash-up songs. 

Tapi kan, ada satu benda la memang aku tak kan lupa sampai bila-bila. Gini, one of our mash-up songs ialah lagu Najwa Latif, Cinta Muka Buku. So kami tukar liriknya ke "Kita berkenalan dalam subjek kokurikulum. Ada budak TESL, budak ekonomi dan budak sains. Ohh ku rasa sesuatu". Kenapa la pula kawan aku si Jude ni pegi tukar lirik tu ke "...Ada badak TESL..". Memang aku dengan shima yang berdiri sebelah dia ketawa berabis la. Bila masa pula ada badak dalam TESL ni Jude. Hahahaha. Hadoiii betul. 


Ada satu part lagi..... 

3 comments:

Suara Hati said...

wahhhnya flying fox..sy pernah sekali ja tu pun time plkn huhu

Anisa Hang Tuah said...

Damn!

Gayat kot jambatan gantung tuu

erkk

Anne Nurain said...

wahh part 2 ni best2 plak aa.. aku paling mo rasa tu jambatan gantung.. flying fox suda pnah rasa jgk duuulu masa form 1.. haha..