Monday, November 05, 2012

Camping part 3 : monkey and mc


Perkhemahan Malangang Siri Dua.
Subject: Pengurusan dan Pengelolaan Kokurikulum di Sekolah.
Date: 29 October until 31 of October 2012.
Place: Pusat Kokurikulum Sabah, Kiulu.

Last part...

Obstacle (Day 3, 31 November 2012, 9.00 am)

Sebelum mula obstacle, kita zumba dulu dengan steph. Maju dah camping-camping zaman sekarang, ada zumba.

Yang ni memang paling aku kurang gemar. Bukan apa, sebab dua kali kena rendam dalam lumpur. Ingatkan level-level sekolah menengah ja berendam dalam lumpur, rupanya tua gini pun kena lagi. Payah part ni. Muka semua pun masam ja, then mulut pun lancar argue dengan fasilitator. Tapi, ada tapinya. 

Kita flashback kejap zaman kanak-kanak. Kalau pegi playground, perkara paling aku insecure sekali ialah monkey bars. Sebab utama ialah aku sedar tangan aku pendek. So kalau monkey bars yang jarak agak jauh tu memang payah sangat untuk aku grip kuat-kuat. Selalunya aku ended up jatuh. 

Jadinya, balik kepada story camping, last checkpoint ialah monkey bars. Masa ni dalam hati memang mau give up. Tengok dari jauh boleh tahan juga jarak bars tu, then kumpulan lain pun banyak yang kepayahan. First try, satu bar pun tak lepas, cuma bergantung kejap then jatuh. Second try sama. Masa ni, dalam kumpulan saya yang 14 orang tu, cuma 4 orang lepas. Yang lain semua give up. Then try lagi dan akhirnya dapat!!!. Serious over gila kot feeling gembira. Ackk gembira sangat. Walaupun grip tangan cuma sipi-sipi ja tapi tetap dapat hold. Lepas ni mau pegi playground and main monkey bars sepuas hati. Tepi sana budak, gua nak main!


susah imbang benda ni, because it's bouncy. So you tend to opocoot the whole thing. 

Majlis Penutupan (Day 3, 31 November 2012, 11.00 am)

Sebagai pengacara majlis dalam majlis penutupan, gua rasa macam boleh jadi laughing stock dalam setahun kot. Memang bab mengacarakan majlis ni ada ja benda bodoh aku buat. 

MC yang meranapkan majlis.

And yang bestnya pula bila khemah kami dapat khemah terbaik. Alhamdulillah. Yahooo! Memang nda sangka dapat ni khemah terbaik. Khemah dinilai secara ambush. Kalau time tu bra, kain batik, air kotak, plastik bergelimpangan dalam khemah, bah sorry tu say dearies...kemenangan bukan milik anda.

Lipat khemah tu betul-betul. Pandai pakai, pandai simpan.


Group terbaik ialah group 1. Fasilitator inform saya masa bagi keputusan, yang markah cuma dinilai semasa obstacle. Ohhh baru tau. Bah ngam la tu group 1 menang. Sebelum tu saya tengok dari jauh, happy-happy ja diorang, buat pun cepat.

Dah selesai cerita camping. Sudah, mari tutup buku. Sebelum tu, gambar kenangan pensyarah, jurulalatih,  fasilitator, dan semua peserta program.




p/s: gambar-gambar camping merupakan derma ikhlas dari fasi dan teman-teman. terima kasih.

9 comments:

Aki said...

wow!! lama sa tida pigi kemping oh.. damn.. best!! :D.. hahaha.. tingu lah nanti.. pigi kemping sendiri2 la ni.. :D

Unknown// said...

mcm zmn2 skola mnengah pula ni hihiii

Suara Hati said...

teringat dulu time perkhemahan sekolah menengah :D

Pocket said...

macam dah komen dah pagi tadi,
tapi ilang kah?
anyway ere i am commentng again.

meniti atas kayu tu tak menchabar lagi,
lebih menchabar kalau tinggi 5kaki :D pergh!!

محمد رازيق said...

lama dah tak gi camping. hehe. rasa nak gi jer.

FarhanahAdzlan said...

campinggg laa paling menyeronokkan dalam hidup..hohoho..
lain kali gi camping sis ajak saya ek..hahaha^^

teha said...

waa.. mcm bestt jee.. hihihi

beaty said...

Hi there cutie! nice to met u during TAB Gathering on 10/11/12..

I love this malangang camp site been there during Uni time.. he he he

Jen Annie Allie said...

I know babe this is quite a long post ardy~~ Hahah~~ I cant stand laughing looking at those pix and captions!