Thursday, November 15, 2012

Titian Kasih Siri III: with all the love and empathy


Delayed post. I think I'm going to post some delay events later. I want to update a few days ago but my writing ended up like the one you can find in the narrative section of Contoh-Contoh Karangan SPM.. or UPSR. So yeah, why not I just postponed posting anything and wait for some more relaxing time... Here goes nothing.

Program: Titian Kasih Siri III
Audience: Rumah Anak-Anak Yatim Tambunan.
Date: 9-10 of November 2012
Venue: Kolej Kediaman Kingfisher and UMS

Praise to Our Creator, Allah S.W.T upon the wrapped up of our Titian Kasih Siri III. Allow me to explain it briefly. The organizer of this program is Surau Al-Kauthar under the hood of Kolej Kediaman Kingfisher UMS. So event ni usually masuk takwim Jawatankuasa Kebajikan Mahasiswa (JAKMAS) Kingfisher.

It was a medium where we try to connect all those special kids, orphans and less fortunate one to the university environment. We would love to educate them with recent university's demand and at the same time enjoying some outdoor activities.

Some of the AJKs, including me, personally welcomed and fetched them in Tambunan on a bright morning of the first day, 9th of November. I've been to Keningau before, so yeahh, even though I'm used to a 10 hours journey back and forth Kota Kinabalu-Tawau but still, Keningau is in a different league. Jalan Gunung Mas tu memang buat perut saya konggg. Isi-isi perut dah rasa di anak tekak. Nasib dapat tahan. 

One more thing, since our audience were more that what we have planned earlier, all of the AJKs ended up duduk di tangga bas masa perjalanan pulang. But I believe the more the merrier. No hal la setakat tahan muntah di anak tangga bas tu. Tapi, cukup sekali!


Menjemput mereka...

Before and after. Sebelum tu bolehlah instag di tangga bas, happy happy. Last-last semua tumbang.


Our aims more towards islamic, spiritual enhancement. The activities held was concreted with islamic beliefs and values. I realised, sometimes I'm wearing imperfect hijab and clothes, wearing "perhiasan dunia" that maybe more than what it should or living a life not as what my beautiful religion insists. I tried my best to fit the best personality to lead this event. I'm a leader and at the same time.....I'm always a follower.


That amazing feeling when the lead of your shalat is a 13 years old girl.

It was a great 3 days sharing time together with the kids. I don't see them as an unfortunate people. Well I'm an orphan too and yes I don't see why I should pity myself. Masa meeting terakhir, Pengarah program, saudara Hairul, sempat pesan, kalau ada peluang usaplah kepala anak-anak itu dan bacakan Al-Fatihah. Dalam ucapan majlis penutupan Penyelaras program, Ustaz Razali ada memesan, santunilah anak-anak yatim itu. Insha Allah akan saya ingat kedua-dua pesan itu. Mudah-mudahan saya diberi kesempatan untuk sentiasa dekat dengan mereka. 

Peserta lelaki dan perempuan...

Sebelum program berakhir, setiap AJK ada sampul surat berbentuk baju. Then anak-anak ni boleh tinggalkan mesej atau apa-apa yang diorang nak di sampul tu. Hehe. Walaupun sampul aku tidak la sepenuh abang-abang fasilitator yang hensem kununnya tu, tapi ada jugalah hati yang sudi untuk tinggalkan nota. Terima Kasih semua.

"Semoga jadi guru yang berjaya dan diredhai Allah."

"Kak Anne semoga kakak sihat selalu, maaf kalau ada salah, harap kakak maafkan kami semua dan harap kakak pergi lawat kami di raya nanti" (sayunya hati bila baca...)

"Peace be upon you. Thanks for everything. Maaf kalau ada antara kami yang mengguris hati kakak. Saya sayang kakak. Kami sayang kakak"

Ada yang tinngalkan link facebook, nombor telefon dll. Terima Kasih semua. Will miss each and every one of you very much. Till we meet again.
Thank you very much


Last but not least. Thank you to all the AJKs. The commitment, time and hard work. May Allah bless all of you. To the Pengarah, saudara Hairul, jangan serik kerja dengan saya. Saya memang tegas orangnya, mungkin I crossed the boundary sometimes. But my intention was only to make sure that everything works smoothly. Good Luck in your MPP thingy. Till we tag team again.

Timbalan yang kurang setia dan Pengarah yang dedikasi. :)
 Bai...

No comments: