Monday, July 29, 2013

25th birthday

before july ended, i want to update on this.

the 25th birthday. 25th, 25th, 25th (baca dengan gema)

dulu time budak-budak, i always thought yang 25 ni kira macam dewasa sangat. golongan makcik-makcik yang duduk di dapur sambil potong bawang, tak pun gendong anak.

hakikatnya. pffft.

25 di zaman moden ialah masih bujang, malas masak so makan maggi, jiwa terlebih muda, dengar lagu kpop and yet graduating.

25 di zaman moden juga is the situation where i'm all gear up for my goals, energetic to what life offers, full with enthusiasm towards what i love doing, continuation of feminist revolution (what!).


25 pun...cake tetap hello kitty.


so last monday, 22 of july was my 25 th bithday..awww. i reached the jubli perak (said Ain). 


i celebrated the day with my mak, cousins and boyfriend. and thank you for all the messages. i love and appreciate it so much. and few of my students actually called me from school to wish my birthday, mind that they are in a boarding school...ooow terharu sangat.


(ringing from unknown number)

me: hello...

suara comel: assalamualaikum miss.

me: ooohh thank you (belum apa-apa lagi dah thank you, nampak dramatic perempuan ni)

suara comel: miss, apa khabar? saya ni fazrin. mau wish birthday miss. (lupa-lupa conversation sebenar due to the overwhelming feeling)

me: oooohh thank you dear ( tu ja la dialog aku ulang-ulang)

suara comel: happy birthday miss

me: ooohh thank you (lagi dann lagi)


thank you everyone. hugs hugs.

7 comments:

Anne Nurain said...

happy birthday Anne.. May Allah bless u always..

aku dulu slalu angan2 time umur 25 knun aku suda keja, suda kwin n suda ada anak.. taaapi, tgk la skrg.msh menghabiskan duit parents jak tau ny.. hahaha..

Pinky Pulkadotz ~ said...

Huarghh , malu2 . hehe .

SimplySeoul said...

Anne Nurain: thanks dear. samalah, 25 suda stabil la, bekerjaya la, tapi gini-gini juga life. haha. selamat hari raya yang.

Pinky Pulkadotz ~ : haha... eehh cik fazrin ada sini

MisEyz BLurz said...

25?mcm bukan 25 jak nie...mcm lagi muda..ehee^_^

Cik Itah@Rama Rama Pendek said...

Happy Birthday :)

Hidayah Suhailee said...

happy birthday! comel!

SimplySeoul said...

MisEyz BLurz : hehe.. ya 25.. gambar mengaburi mata hehe

Cik Itah@Rama Rama Pendek: thank you very much

Hidayah Suhailee: thank you :)