Monday, August 05, 2013

random photos

i always take random photos. pegi mana-mana pun mesti ambik gambar. memang habit. kalau boleh setiap masa ambik gambar. tak kira la guna camera or phone. then bila dah ambik tu, just letak merata-rata dalam folder. nampak messy. at one point kalau boleh rasa mau CTRL+A then tekan delete, senang! terus kemas laptop ni. tapi sayang pula.

so i was looking for a solution untuk letak semua gambar-gambar tu. and of course i would love to share it with other people out there. tak kisah la if people want to copy and paste ka, re-edit ka, anything. walaupun gambar tu buruk, tapi i believe, every picture speaks different stories. tambah lagi macam i ingatan kurang sikit. so kalau nampak gambar, boleh ingat balik.

blog? dulu selalu juga post gambar random dalam blog. tapi kalau feeling tulis blog ni mesti ada cerita. so upload satu gambar kena follow up dengan perenggan pula. sometimes malas sangat, semua tu behabuk dalam draft.

so i decided to put in weheartit. weheartit ni my friend, ain, yg suggest. memang best. a lot of inspiring photos. boleh pegi tag bar, then search la "photography", "fashion", "dress", "shoes" or apa-apalah yang korang suka. cuma yang nda best nya site ni. bila kita heart (sama macam like) gambar, gambar tu akan masuk profile kita juga. so becampur-campur dengan gambar yang i upload. 

hurmm.

so i'm still trying to find interesting online profile untuk letak gambar-gambar ni. any suggestion bagitau k. 

pinterest?

instagram?



3 comments:

MisEyz BLurz said...

same to me!hihi..skrg plan nak beli instax plak..nak snap byk2 then bleh jd kenangan..ehee

Cik Itah@Rama Rama Pendek said...

suka snap+ la ni diam+ hehe

SimplySeoul said...

MisEyz BLurz: good dear. it's fun kan.

Cik Itah@Rama Rama Pendek: yes! hehe. wpun gambar buruk. hehe