Sunday, November 10, 2013

The ending of substitute teacher


Assalamualaikum

5th of September until 31st of October 2013... SMK Kuhara.

A very short time. It supposed to be longer but I had something to take care off, so I quit early. However even though it was ended sooner than I thought, Alhamdulliah, I had great times, met amazing people and learn valuable things. I feel sorry for not being able to spend longer times, laugh louder, share more stories or take many pictures with them.

Last day hari tu nda banyak gambar yang diambil, cuma beberapa kelas yang sempat. Jemputan jamuan kelas pun banyak yang nda tepegi. Semuanya dalam keadaan tergesa-gesa. Apa pun....

Here goes the collection of brief moments with them:



yang ni sebenarnya gambar untuk majalah sekolah. tapi atas sebab guru kelas dorang nda da, aku la ganti. haha. 


mengecilkan diri yang sedia kecil supaya nampak muda.



maaf sebab lebih menekan untuk siapkan itu, habiskan yang ini.

maaf sebab kurang bereksperimen, mengajar benda-benda yang menarik.

maaf kalau bosan. PBS dan tugas yang diserah lebih menuntut tanggungjawab teacher.

maaf tidak boleh jadi sehebat, seanggun yang kamu harapkan.

maaf sebab jarang senyum, cuma monolog assalamualaikum yang diberi. maaf.


Banyak kenangan yang aku bawa dari kelas ni. pasal lambat pulang, baca doa, lukis rumpelstilskin. 


harap kamu simpan ilmu dan pesan. bawalah sampai ke Jepun, Russia mahupun USM.

harap saya menginspirasi. memberi semangat. membuka mata dan minda.

harap ada hati yang tersentuh bukan tersinggung. kalau ada, tolong maafkan.

harap marah tidak disalah ertikan.

harap suara yang lantang ini tidak membingitkan.

harap gurauan jadi hiburan. kadang tidak lucu, tapi masih ada yang ketawa...terima kasih.


geng kpop banyak dalam kelas ni. hari-hari cerita exo, runningman. suruh tulis karangan about people akhirnya jadi fakta-fakta kpop. dalam kelas English cakap "palli, palli" "waeyo". dalam diam...teachermu ni pun peminat kpop tegar. cuma tidak dizahirkan sejak akhir-akhir ni.


moga Allah melindungi perjalanan mu.

moga kamu jadi lebih hebat dari guru-guru mu.

moga kau taat pada orang tua mu.

moga kau punya impian setinggi langit dan dalam masa yang sama berpijak di tanah dan sujud pada Pencipta kita.

khabarkan berita gembira kejayaanmu satu hari nanti. boleh aku berkongsi bangga.




untuk 3 rakan yang sama-sama jadi guru ganti, liya, khaerani.... yang selalu share kerusi, bantu aku, moga ukhuwah kita berpanjangan. selamat berkonvo dan aku doakan kamu berjaya dalam pencarian destinasi kerjaya. Allah murahkan rezeki dan sentiasa mengiringi kamu.  jangan lupakan aku ya. hugs.


mata tiba-tiba masuk habuk. bai.


p/s: rindu dengan puteri putera tunas ku.

6 comments:

Aemy Nadira said...

you know, if i was the student at the school, you'd be my favorite teacher. hehe. they love you ^^

SimplySeoul said...

aemy: awwwww aemy...sini aku peluk kau kuat2. hehe. i love them too, more than they ever love me. i learn from them more that what they ever learn from me.

Azlan Strider said...

laa...kesian mata masuk habuk..hehe..anyway this kind of memories are very sweet..kat sabah dah start cuti sekolah?

Regards,
-Strider-

Amyra Husna said...

oo comel je cikgu english mereka ni, mesti mereka sedih kan :/

SimplySeoul said...

Srider: yee tiba2 banyak habuk. hehe. very sweet, byk kenangannya. yes sekolah sd start cuti sebab spm kan.

Amyra Husna: hehe.. yup, saiz mmg comel. budak2 tu ok ja. cikgu yg lebih emo haha.

Azlan Strider said...

kalau banyak habuk kena bilas dengan air cepat2..nanti merah mata..hahaha

Regards,
-Strider-