Sunday, January 19, 2014

Horse Riding

Assalamualaikum.

Me and my colleague went horse riding yesterday.

The stable is located in Tuaran. Around one hour drive from Kota Kinabalu city.

It is part of the Tambalang Race Course. The site is not fully develop yet. It will be fully operating in the next two or three months.

You can horse riding around the stable or strolling at the beach.

It was almost 4.00 pm, hence it was quite late for us (and the horse) to stroll at the beach. Maybe next time.

What's best, we get a very nice price.


Asking for the price.

Yana, the one who initiate the idea.









The freaking-out face


9 comments:

Sobri Yaacob said...

wow..intresting experince.. horse riding!..

eh berapa harga yg dicash? kita hour or satu sesi..
gambar yg no 4..style giler :)

Azlan Strider said...

wow..best tu..last pegi horse riding macam nie time kecik2 jer..mesti best kan berdasarkan gmbar yang last tu...hehehe

Regards,
-Strider-

nuranne (formerly simplyseoul) said...

Sobri: sbb yg stable ni belum fully develop. so we managed to negotiate and got a good price. rm 15 for 10 minutes, along with the supervision of jockey.

strider: haha.. saya tua2 baru pigi.. takut lebih banyak. hehe.

Niesa said...

wahhh..seronok gila horse riding!tkt pulak tgk kuda tu kot mengamuk..haha

Sheila Salim said...

Assalamualaikum nuranne! bestnya. awak memang duduk sini ke? saya teringin nak naik kuda. tapi saya geli dengan binatang bergerak2 ni. pernah naik gajah. baru sekejap duduk atas kepala dia, dah surrender lari. hahahhaha. thanks datang singgah blog saya. saya follow sini, salam perkenalan (",)

anajingga said...

good experince ikut sunnah ni kan naik kuda..kak ana tak berani kut..gayat..was here nuranne..

Cik Itah@RRP said...

salam. takut la nak dekat dengan kuda hehe

nuranne (formerly simplyseoul) said...

Niesa: serious sgt takut. kuda tu pun macam angin sikit.

Sheila: saya memang sabahan. tinggal di sabahan. haha..kalau gajah lagila saya takut ooh sis. nice to meet u too sis.

anajingga: yes true. kuda ni bukan stallion. so x tinggi sangat juga. thanks for the visit.

Cik Itah: haha boleh ja tu. jalan pelan2.

fairus said...

TAK PERNAH SAYA NAIK KUDA LAGI..